Всички ученици в Кърджалийско влизат в клас без тест

Всички ученици в Кърджалийско влизат в клас без тест

24rodopi.bg/Регион/Образование Всеки трети ученик у нас се обучава присъствено, без да се тества за COVID-19, в област Кърджали всички ученици влизат

24rodopi.bg/Регион/Образование

Всеки трети ученик у нас се обучава присъствено, без да се тества за COVID-19, в област Кърджали всички ученици влизат в клас без да са изследвани. Това сочат данните на Министерството на образованието и науката.

От понеделник – 14 март, в класните стаи са над 237 100 деца и младежи, без да са минали през скрининг за вируса. Това са над 34% от всички ученици в страната, което е ръст с 11 процентни пункта спрямо миналата седмица.

Почти 155 000 деца влизат в училище без изследване заради ниска обща заболяемост в съответната община –  под 250 на 100 000 души. Това е двойно увеличение спрямо тестването на 7 март т.г. Тази седмица присъствени занятия без условия се провеждат в 111 общини. Седем дни по-рано това беше възможно в 60 общини.

Всички ученици в областите Благоевград, Кърджали и Пазарджик влизат в класите стаи без тестване, посочват от МОН В други 19 области децата и младежите се изследват само в част от общините. В областите Варна, Кюстендил, Перник, Сливен, София-град и Шумен заболяемостта все още надхвърля 250 на 100 000 души.

Други над 82 100 деца имат „зелен сертификат“ и също се обучават присъствено без тестване. Тези ученици са представили удостоверение за ваксинация, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторен тест.

Снимка: МОН

COMMENTS

WORDPRESS: 0