Все по-малко нашенци излизат на път за одрински алиш-вериш, комшиите вдигнаха цените

24rodopi.bg/Общество Българският лев остава стабилно висок спрямо турската лира (1 лев са разменя за над 10 лири), но одринските търговци увеличиха ц

24rodopi.bg/Общество

Българският лев остава стабилно висок спрямо турската лира (1 лев са разменя за над 10 лири), но одринските търговци увеличиха цените и пазаруването в някогашната столица на Османската империя не е на кяр като преди.

Това споделя пред 24rodopi.com кърджалиец, който често посещава Одрин/Edirne. Все по-малко нашенци тръгват на път към Улус пазаръ.

„Осезаем е ръстът в цените на дрехите и на стоките за бита. Пак е по-евтино от България, но не чак толкова значимо, че да запалиш колата и да поемеш към границата. Нашенци можеш да срещнеш по хранителните вериги, където храни, перилни препарати и други стоки за дома остават изгодни в сравнение с България. Млечните продукти, тестените изделия, плодовете и зеленчуците са на много по-добра цена в сравнение с обектите у нас, но като цяло сериозно е намаляло присъствието на МПС-та с български регистрации. Все по-малко българска реч се чува в Одрин“, допълва кърджалиецът.

COMMENTS

WORDPRESS: 0