Времето в Кърджали през април: Валежите – в норми, температурите – малко над тях

Времето в Кърджали през април: Валежите – в норми, температурите – малко над тях

24rodopi.bg/Регион Април ще бъде с валежни норми в района на Кърджали, по пък средните максимални температури се очаква да бъдат малко по-високи. На

24rodopi.bg/Регион

Април ще бъде с валежни норми в района на Кърджали, по пък средните максимални температури се очаква да бъдат малко по-високи.

На 1 и 2 април топлото в Кърджали ще бъде 20 градуса, след това ще има спад до 15-16 градуса, а от 7-ми до 9-ти живакът ще се движи между 21 и 23 градуса.

Месецът ще започне  със сравнително топло време в цялата страна с максимални температури от 17 до 23 градуса. Първата десетдневка ще се характеризира с динамична време и чести валежи, посочва пред „Труд“ синоптикът Петър Янков.

През втората десетдневка времето ще се стабилизира и температурите чувствително ще се повишат. В традиционно най-топлите южни места до 30-31 градуса.

След топлото и сухо време през трета десетдневка периодите с по-съществени валежи и чувствително захлаждане ще са –  от 20 до 23 и от 27 до 30 април.

Април е типичен пролетен месец, средно има два, три дни с гръмотевични бури. Опасността от слани е голяма, но към края на месеца те не са характерно явление. Като цяло по-топлите дни имат преимущество над по-студените. Понякога, но не всяка година над страната нахлува студен арктичен въздух и превалява сняг, който бързо се стопява.

COMMENTS

WORDPRESS: 0