Време ли е Мустафа Карадайъ да подаде оставка!?

Време ли е Мустафа Карадайъ да подаде оставка!?

24rodopi.bg/Коментари/Политика Толкова много предизборни кампании проведе Мустафа Карадайъ, но на последното състезание за кметове и общински съветни

24rodopi.bg/Коментари/Политика

Толкова много предизборни кампании проведе Мустафа Карадайъ, но на последното състезание за кметове и общински съветници се оказа незабележим. Особено във втората част на кампанията.

ДПС постигна най-добрите си изборни резултати в последните години, стана втора политическа сила по брой на общински съветници и общински кметове.

 

Карадайъ се опитваше да бъде значим и в парламентарния живот. В последните месеци определено не е.

А в последните месеци ДПС определено е фактор в политиката и управлението на държавата, а не формация за декларации от парламентарната трибуна и 40-ина души с високи заплати.

 

Мустафа Карадайъ често беше гост на Нейно Превъзходителство Айлин Секизкьок, посланик на Турция в България.

На приема по случай 100-годишнината от създаването на Турската Република имаше внушителна група от ДПС. На официалната снимка от знаковото събитие на посланик Секизкьок с представителите бяха съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски и другите силни в Движението.

Карадайъ липсваше. Всъщност, появи се негов кадър с посланичката пред тортата.

 

В последните години валяха новини за Карадайъ край Босфора, в Меджиса, при Ердоган,… Много харесван и очакван беше и в СНР – основната опозиционна  сила. През уикенда СНР (Народно-републиканска партия) проведе важен конгрес, на който смени Кемал Кълъчдароглу с Йозгюр Йозел.

Карадайъ отсъстваше. На високия форум ДПС беше представлявано от Ахмед Ахмедов, един от зам.-председателите на партията.

 

Това, което пише след запетаята зад името му на Мустафа Карадайъ, не е това, което е.  Председателят не е председател.

Затова, ако си подаде оставката далеч преди националната конференция, няма да е „шок, шок, шок!“, а очаквана новина.

COMMENTS

WORDPRESS: 0