VÖH срещу HÖH в Кърджалийско, партията на Слави с амбиция да стане №2 в Момчилград

VÖH срещу HÖH в Кърджалийско, партията на Слави с амбиция да стане №2 в Момчилград

VÖH срещу HÖH – звучи като игра на думи, но това е анонс-заявка на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ да

VÖH срещу HÖH – звучи като игра на думи, но това е анонс-заявка на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ да стане втора политическа сила в община Момчилград.
„Ние сме VÖH – Var Öyle Halk (от турски – Има такъв народ)“, представят се в последните дни от ядрото на бъдещата общинска структура на партията. Засега общински координатор е Ялчън Мастанлъ.
Припомняме, че HÖH е турският превод на абревиатурата ДПС.
На местните избори през есента на 2019-та кандидатът на ДПС за кмет на община Момчилград Илкнур Кязим спечели 5 811 гласа, а на ГЕРБ – Димитър Кадиев, взе 1 139 гласа. ДОСТ получи 531 гласа, а БСП – 237. ГЕРБ е и втора сила в Общинския съвет.
В момента партия „Има такъв народ“ (ИТН) набира членска маса, като в област Кърджали формацията на Слави Трифонов има координатори в 5 общини.
Областен координатор и отговорник за процедурата за членство в „Има такъв народ“ в община Черноочене е Юлия Чортленева. Общински координатор в Кърджали е Яна Делчева, в Кирково – Наско Сапунджиев, в Крумовград – Господинка Милева, в Момчилград – Ялчън Мастанлъ.
Сред кандидатите за членове на ИТН в Кърджали има и много бивши активисти на други политически сили. Рекордьор е кърджалиец, който се пробвал да прави политическа кариера в 4 формации.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0