Водят убиеца Стефан с конвой от Пазарджик

Водят убиеца Стефан с конвой от Пазарджик

24rodopi.com/Криминале С конвой от Пазарджик днес ще бъде доведен край Арда обвиненият в убийството на майка си кърджалийски студент Стефан С. Именно

24rodopi.com/Криминале
С конвой от Пазарджик днес ще бъде доведен край Арда обвиненият в убийството на майка си кърджалийски студент Стефан С. Именно там 22-годишният мъж изтърпява мярката за неотклонение „задържане под стража“, научи екипът ни.
За 25 февруари е насрочено разпоредителното заседание по делото.
Припомняме, че Стефан С. бе задържан рано сутринта на 12 април м.г., след сигнал за викове и писъци от жилище в блок на улица „Средец“ в областния град. Служителите на реда и медицински екипи се натъкват на ужасяващата гледка на неколкократно наръгана с нож 52-годишна жена. Малко по-късно тя умира от раните си. Задържан и обвинен в убийство пък бе синът на кърджалийката.
„Съжалявам. Уплаших се, че някой друг щеше да я убие и без да искам реагирах така“.
Това изрече студентът Стефан С. в съдебната зала, няколко дни по-късно, когато магистратите му поставиха най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.
От десет до двадесет години затвор може да получи при доказване на вина кърджалиецът. Това предвижда Наказателният кодекс по съответния член, по който той е привлечен като обвиняем за престъплението.
Експертизите пък доказаха, че младият мъж е бил вменяем към момента на извършване на деянието, не е употребил алкохол или наркотици.

COMMENTS

WORDPRESS: 0