Вместо с 200 000 лева на месец, „Арда 1924“ ще оцелява със 120 бона! Добре за бюджета е Делев да си тръгне

24rodopi.com/Спорт Ако Спас Делев премине в „Лудогорец“, „Арда 1924“ ще трябва да оцелява в елита през пролетта без звездата си, но пък месечният бюд

24rodopi.com/Спорт
Ако Спас Делев премине в „Лудогорец“, „Арда 1924“ ще трябва да оцелява в елита през пролетта без звездата си, но пък месечният бюджет на клуба ще бъде „облекчен“ с 20 000 лева. Дори шампионите да не платят трансферна сума на кърджалийския клуб за 32-годишния нападател, той пак може да бъде пуснат да замине за Разград, защото заплатата на звездата е „контра“ на редуцирания бюджет.
„Арда 1924“ вече трябва да вмести харчовете си в 120 000 лева на месец, вместо досегашните над 200 000. Ще припомним, че преди година клубът харчеше 400 000 лева по пътя към европейската футболна сцена.

Това са новините от клуба, който миналия сезон се класира за участие в евротурнирите, но идната пролет може да изпадне във Втора лига заради финансови затруднения. Пропадането започна след оттеглянето на бизнесмена Румен Гайтански – Вълка, от проекта „рестарт на кърджалийския футбол“. От миналата седмица далеч от „Сините от Кърджали“ вече е и бизнесменът Стефан Пешев.
„Без Делев „Арда“ ще бъде съвсем друг, но пък по-лесно ще бъде за новите шефове при „връзването“ на бюджета. Финансова рамка, която вече не е за тим, който гони класиране в Топ 6, а за оставане в Първа лига. Оптимизъм има – момчетата са добри и могат да атакуват 7-мото място, което дава възможност за бараж с 4-тия за една от квотите за евротурнирите“, коментира пред 24rodopi.com източник от клуба. Възможно е договорът на Делев да бъде разтрогнат по взаимно съгласие.
В момента основният финансов донор на „Арда 1924“ е собственикът на Efbet Цветомир Найденов.
Както вече 24rodopi.com писа, управителният съвет на голяма международна компания се събира, за да реши дали да финансира кърджалийския професионален клуб. Досега холдингът не е подпомагал спортни клубови и мероприятия, средства са отпускани основно за социални дейности. След 25 декември шефовете на „Арда 1924“ ще научат решението на ръководството на мега компанията.

COMMENTS

WORDPRESS: 0