Вижте „Синята зона“ и мислете за… Общинска полиция! Че останахме без пейки…

Вижте „Синята зона“ и мислете за… Общинска полиция! Че останахме без пейки…

24rodopi.bg/Коментари/Общество     „На това място маршируваха войници, сега ще се чува детска глъчка из алеите…“. Част от словат


24rodopi.bg/Коментари/Общество

 

 

„На това място маршируваха войници, сега ще се чува детска глъчка из алеите…“.

Част от словата преди първата копка на парк „Арпезос-Север“. 

 

Години по-късно, военно поделение няма, но на терена има зона за отдих. И тя понася жестоката истина от липса на… казарма. Примитивни постъпки, липса на елементарна дисциплина и отговорност. Счупени беседки, потрошени маси, пейки, кошчета за боклук. Изкъртени павета и захвърлени в изкуствените водоеми, в които вече няма вода. Боклуци и щети. Последните възлизат на по 80 000 лева годишно. Толкова плащаме всички ние. Но до този момент няма нито един спипан, нито един наказан.

През уикенда пиян кърджалиец решава да троши. И ломи наред – два търговски обекта, девет автомобила. Просто ей така. Полицията си свърши работата – заловен е. Е, този ще го отнесе, по пълна програма.

Какво правим с примитивите по парковете?!

Предвид успешното въвеждане на „Синя зона“, не е ли време да се замислим и за Общинска полиция? Нашенци се научиха да плащат за паркоместа, научиха се да плащат и глобите след като се изхитрят за едното левче на час. Екипите със скобите и проверките работят безотказно, приходите се трупат. Остава да бъдат вкарани и в инфраструктура.

Представете си десетина души общински полицаи, които да  поемат контрола на парковете. Все пак ще пазят нашето имущество, което търпи всякакви щети заради идна шепа примитиви?! Представете си и глобите, които съществуват, в разни Наредби, но дотам…

COMMENTS

WORDPRESS: 0