ВИДЕО репортаж: Румен Радев: Очаквам подкрепа от електората на ДПС, за мен те са приятели!

24rodopi.com/TV/Политика „Нашата конституция не дели хората на етнически и религиозен признак и никоя партия няма правото да си присвоява гласа на хо

24rodopi.com/TV/Политика

„Нашата конституция не дели хората на етнически и религиозен признак и никоя партия няма правото да си присвоява гласа на хората. В тази връзка отговарям – да, защо да не очаквам подкрепа от електората на ДПС. За мен те са приятели и имам такива от детинство, и много добре знам отношението на тези хора към мен“.

Така отговори президентът Румен Радев при посещението си в Кърджали на въпрос на журналисти по повод отношението на ДПС към него.

Както първи 24rodopi писа, в понеделник на заседание на Областния съвет на ДПС било взето решение не общински кметове, а техни заместници да участват в срещите с президента. Тази сутрин са получени други инструкции от партийната централа и в последния момент било отменено присъствието на зам.-кмета на Кърджали инж. Катя Митовска пред сградата на Общината и Областната администрация.

Държавният глава бе посрещнат от областния управител Даниел Делчев и пита и мед от момичета в народни носии, след което проведе разговор с ръководството на Областна администрация. Той поднесе цветя пред паметника на Васил Левски, след което отговори на въпроси на журналисти, свързани с политическата обстановка.

„Както обичам да казвам, при по-предишния парламент нямаше добро желание за диалог, при предишния диалогът се случи, но се опита с правителство на малцинството. Сега вече е време за коалиция!“, посочи Румен Радев.

Той се отправи пеш към Регионалния исторически музей. Там бе посрещнат от граждани, представители на БСП и „Има такъв народ“, а областният управител Даниел Делчев го приветства с думите: „Очакваме много повече мъдрост в следващите два избора, които предстоят. Оглеждаме се и търсим водачи, търсим лидери. За мен лично, господин Радев е такъв, опълчил се на несправедливостта в страната. Благодарим за това посещение, господин президент!“.

„За мен е удоволствие да бъда днес заедно с вас. Навсякъде има хора, прекрасни като дух, като поглед към живота, като социална ангажираност. Хора, които дават мило и драго за напредъка на своето населено място. Аз виждам днес тези хора и тук. Благодаря ви, че дойдохте!“, заяви от своя страна президентът.

Държавният глава поздрави и волейболистите от СУ “Петко Рачов Славейков“, спечелили световното ученическо първенство преди дни.

„Много се радвам за изключителния успех, не на училището, не на Кърджали, а на цяла България за това, което се случи преди няколко дни. Нашите световни шампиони от ученическото световно първенство са тук и за мен това е огромна гордост“, допълни още Румен Радев, след което връчи на златните медалисти грамоти.
Заедно с директора на Регионалния музей-Даниела Коджаманова, държавният глава разгледа експозициите в отделите „Археология“ и „Етнография“. Обиколката му продължава и утре, когато ще посети някои от големите технологични предприятия в региона.

Защо президент и ДПС не се срещнаха в Бастиона на Доган – четете коментар утре в 24rodopi.com

На снимките: Президент и областен управител пред паметника на Васил Левски. Държавният глава се снима пред музея със световните ученически шампиони по волейбол./24rodopi

COMMENTS

WORDPRESS: 0