ВИДЕО репортаж: В Резбарци: Късане на тръби и късане на нерви! Никой не знае кой кой е във „Воден цикъл 2“

24rodopi.com/TV/Кърджали "Фирмата има 10 лева капитал, ама шефът е с джип за 300 000 лева. Копнат с багера, скъсат тръбата и ги няма. Три дни мъка",

24rodopi.com/TV/Кърджали
„Фирмата има 10 лева капитал, ама шефът е с джип за 300 000 лева. Копнат с багера, скъсат тръбата и ги няма. Три дни мъка“, гласи оплакването на жители на Резбарци. Те тръгнали по дирите на фирмата, която ги остави без вода, и установили, че на един и същ адрес към „100“-тните блокове във „Възрожденци“ са регистрирани 12 фирми.
Екипът тръгва към… отделно село ли е, квартал на Кърджали ли е. Каквото ще да е, има голям воден проблем.
Късане на тръби, късане на нерви, безводие и дори мини протест – блокада.
Втори етап на Водния цикъл в Резбарци. Прехвърляне на топката, немарливост или просто – „така си работим с по няколко подизпълнители“.
Какъвто и да е отговорът – страдат хората.
От няколко дни Резбарци е без вода. Домакинствата могат да й се порадват по няколко часа надвечер. Причината пък – в честите аварии по време на подмяната на водопроводната мрежа, част от проекта „Воден цикъл -2“.
Недоволен от безводието мъж, дори е блокирал улицата, по която се работи, с автомобила си. В знак на протест, пред тежките машини. Това според служителите, работещи по подмяната на тръбите, ще забави и задълбочи проблема. Според тях, нарушеното водоподаване в продължение на няколко дни е в резултат на стари етернитови тръби, които често се пукали или закачали от багерите, тъй като не били отбелязани никъде в проекта и нямало как да ги избегнат.
Според кмета, служителите са на фирма, чийто представител обаче заявява „Ние само доставяме тръбите, хората са към друга фирма“.
„Кой кой е не може да се разбере, ние обаче нямаме вода“, казват жители на Резбарци.
Факт – потърпевши от цялата ситуация са хората, които явно ще трябва да се въоръжат с търпение, докато дейностите по проекта не приключат.

COMMENTS

WORDPRESS: 0