ВИДЕО репортаж: Социалните с вързани ръце: Братът отказва мизерстващия Исмет да бъде настанен в дом!

ВИДЕО репортаж: Социалните с вързани ръце: Братът отказва мизерстващия Исмет да бъде настанен в дом!

24rodopi.bg/Темата + Социални работници, придружени от медиатора на кв.“Боровец“ в Кърджали, са посетили отново 67-годишния инвалид Исмет Исмел, ко

24rodopi.bg/Темата +

Социални работници, придружени от медиатора на кв.“Боровец“ в Кърджали, са посетили отново 67-годишния инвалид Исмет Исмел, който живее в потресаващи условия. Опитали са се за пореден път да му предложат помощ и възможност да бъде настанен в социален дом, но възрастният мъж категорично отказал. Социалните са се свързали с брат му, който към момента полага някакви грижи, носейки му храна, но последвал отказ и от негова страна да бъде задействана тежката процедура по принудително настаняване. Той уверил, че ще подобри условията, в които към момента живее Исмет. Пред „Социални грижи“ братът заявил, че ще го премести на втория етаж в къщата, която болният обитава в момента и ще подобри хигиенната обстановка.

Припомняме, че съседи на Исмет разказаха за лошите условия, в които той живее. 

“Мизерията хич не е за разправяне. Аз като отида там, два дена после повръщам, истина ви казвам. Господ да му е на помощ на човека! През лятото мишки има там при него, котки и змии също, сериозно ви казвам. Много му е лошо положението, хич не е за разправяне“, разказа пред екип на 24rodopi.com съседът на кърджалиеца Шакир Мехмед, чието семейство помага с каквото може, наглеждайки Исмет.

Всичко това доведе до сезиране на институциите, които обаче не успяха да получат съгласие от болния мъж, за да бъде настанен в подходящ за него социален дом.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0