ВИДЕО репортаж: Обиколката на Карадайъ – мостът и армаганите в джамията и църквата

24rodopi.bg/TV/Политика Мостът към село Птичар бе официално открит, мечтата на десетки хора осъществена. Лентата на чаканото от десетилетия съоръже

24rodopi.bg/TV/Политика

Мостът към село Птичар бе официално открит, мечтата на десетки хора осъществена. Лентата на чаканото от десетилетия съоръжение бе прерязана от кмета на Момчилград Илкнур Кязим, председателя на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, както и кметовете на останалите общини в областта.

“Днес тук се реализира една идея, една мечта на всички хора от това китно, родопско, шампионско село. Една дългогодишна мечта осъществена, благодарение на ДПС“, каза в приветствието си кметът на Момчилград Илкнур Кязим.

Събитието бе част от предизборната обиколка на Движението за права и свободи. Затова кандидатът за президент Мустафа Карадайъ се обърна към множеството с думите: „Ето в една демократична Америка например не е проблем различният да бъде избиран. Така е и в Лондон. На никой не му пречи, че Садък Кан е кмет на Лондон. Никой не го пита коя му е родината или прародината“, заяви Карадайъ.

По думите му е дошло време това да се преодолее.

“Като станем  президент и вицепрезидент, аз, Мустафа Карадайъ и госпожа Искра Михайлова, ние ще градим мостове. Такава е ролята по конституция на президента – да бъде обединител на нацията“, допълни Карадайъ. 

Предизборната обиколка продължи в Кърджали, където председателят на Движението посети новата джамия над кв. „Възрожденци“. Той бе посрещнат от районния мюфтия Басри Еминефенди, който подари на Карадайъ рамкирана снимка на мюсюлманския храм. Централният лъч на ДПС посети и църквата „Св.Георги“, където поговориха за кратко с отец Петър Гарена, който от своя страна подари на гостите икона на Св.Богородица.

“Хубаво е, че имате имунитет към злобата, че инсанлъкът е станал и сте ваксинирани против отчуждението. Благодаря за посещението и това, което казах, ще го кажа и на хората, когато дойдат на църква в неделя“, каза отец Петър.

“Като станем президент и вицепрезидент  една от целите ни ще бъде опазване и популяризиране на културното и историческо наследство, а религията е част от културата – църквата и джамията“, отвърна Карадайъ.

Обиколката на ДПС в родопския град продължава и утре.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

COMMENTS

WORDPRESS: 0