ВИДЕО репортаж: Избори №3 – уморени, ядосани, искаха млади – получиха млади

24rodopi.bg/TV/Общество 2021-ва, годината на изборите. Още в самото й начало гласът от улицата в Кърджали пожела… „Не искаме старите, които са по л

24rodopi.bg/TV/Общество

2021-ва, годината на изборите. Още в самото й начало гласът от улицата в Кърджали пожела… „Не искаме старите, които са по листовките, искаме млади хора да командват тая държава! Наситихме се от старите, искаме нови хора!“, изрича възрастна жена в родопския град още през февруари.

И новите дойдоха, на два пъти, но правителство така и не бе сформирано. Уморени от избори, някои отидоха до урните за трети път, с надежда: „Надяваме се най-накрая да има правителство, затова ще гласуваме отново, понеже партиите, които бяха досега, се провалиха…“, изричат малко преди 14-ти ноември граждани, уморени от избори, но все пак обнадеждени.

А ако и сега, надеждата не се оправдае, може би ще последва още по-ниска избирателна активност на евентуални следващи избори, а много от хората вероятно ще стигнат до подобни решения: „Не, не гласувах и повече няма да гласувам до края на живота си. Писна ми, вече нямам доверие в никого!“, зарича се възрастна жена след поредния вот.

Междувременно, кризите в страната ще продължат да се задълбочават и умножават.

COMMENTS

WORDPRESS: 0