ВИДЕО репортаж: „Добри ютро“, кафета и хумор, никаква активност в Кърджали

ВИДЕО репортаж: „Добри ютро“, кафета и хумор, никаква активност в Кърджали

24rodopi.bg/TV/Политика/Кърджали „Добри ютро“, казва жена, влизаща да гласува в секция в Кърджали. Репликата й а ла култовият сериал „Ало, ало“ е н

24rodopi.bg/TV/Политика/Кърджали

„Добри ютро“, казва жена, влизаща да гласува в секция в Кърджали. Репликата й а ла култовият сериал „Ало, ало“ е насочена към членове на комисии и застъпници, излезли на припек с по чаша кафе в ръцете. Никакво движение и скучни избори. Това е вотът в неделя.

Тихи и празни коридори – така изглежда изборният ден на 21 ноември в Кърджали, балотажът, в който България избира своя президент. Данните от РИК сочат, че към 11 часа са гласували  едва 11 563 души в областта. Това означава – активност от  4,41 процента, по-ниска с около 2% в сравнение със същия час на 14 ноември. До този момент не са постъпвали и жалби или сигнали за нарушения. За разлика от миналата неделя, когато в коридорите на моменти се образуваха опашки пред секциите, този път такива не се наблюдаваха. Липсваха и анкетиращи социолози, които по традиция присъстват пред някои секции. В същото време самият вот  се осъществява много по-бързо. Припомняме, че в област Кърджали имащите право на глас са близо 262 000, но поне 120 000 за западноевропейци или отвъдбосфорци.

12,94% бе избирателната активност към 16.00 часа. Правото си на вот бяха упражнили 33 972-ма.

COMMENTS

WORDPRESS: 0