ВИДЕО репортаж: 450 часа работа от БЧК за раздаването на храни за 8 743 души

24rodopi.bg/Регион Приключи раздаването на индивидуалните пакети с хранителни продукти от Фонда за Европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица

24rodopi.bg/Регион

Приключи раздаването на индивидуалните пакети с хранителни продукти от Фонда за Европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. В осемте временни пункта на БЧК в област Кърджали хуманитарна подкрепа получиха общо 8 743 правоимащи, от които  7 684 с право на т.нар. „малък пакет“ и 1 059 с право на „голям“ пакет. 

За поредна година постигнатият в региона процент на раздаваемост е 95, като до нуждаещите се от подкрепа хора достигнаха над 164 тона трайни хранителни продукти на обща стойност 403 202,94 лв. 

При строго спазване на наложените противоепидемични мерки над 60% от правоимащите лица бяха индивидуално консултирани по петте вида съпътстващи програмата мерки. В списъците, предоставени от Управляващия програмата орган- Агенция за социално подпомагане, бяха включени общо 9 203 правоимащи лица от Кърджалийска област, като 8019 са от едночленни и двучленни семейства , а 1184 – от тричленни и по-големи семейства. Бенефициентите от двете групи получиха  по един индивидуален хранителен пакет, включващ 15 вида трайни продукти, но с различно съдържание на пакета. 

Екип от БЧК Кърджали вложи близо 450 часа безвъзмезден труд, подготвяйки индивидуалните хранителни пакети и доставката им до домовете на правоимащите лица.

COMMENTS

WORDPRESS: 0