ВИДЕО репортаж: С асансьор в блока – лукс за 80 лева!

24rodopi.bg/TV/Кърджали След скока на горива, ток, храни, идва ред и на асансьорите. С 33 на сто ще се повиши таксата за поддръжка на съоръженията в

24rodopi.bg/TV/Кърджали

След скока на горива, ток, храни, идва ред и на асансьорите. С 33 на сто ще се повиши таксата за поддръжка на съоръженията в Кърджали след нова година. Затова предупредиха служители на фирми, които осигуряват услугата в областния град.

На пръсти се броят лицензираните компании, които оперират край Арда. Повечето са регистрирани в съседно Хасково. Всички панелни блокове в най-големия квартал „Възрожденци“ са с асансьори. Действащите съоръжения пък трябва да се поддържат от фирми, специализирани в тази дейност, в противен случай-се спират. Плащането е на „спирка“. За един седеметажен блок таксата на месец за вход е 60 лева към момента. От януари догодина обаче тя става 80 лева. В същото време собствениците на жилища плащат и за годишен преглед – 50 лева.

„Пристига на вратата един възрастен мъж, легитимира се и казва „Аз съм годишният техник. Дайте ми 50 лева за прегледа“. При въпрос „Как го извършихте?“, отговорът е „Качих се с асансьора, работи“, коментира за 24rodopi.com домоуправител на вход в кърджалийския квартал.

Представители на лицензираните фирми идват всеки месец и събират таксите. При проблем, те трябва да реагират веднага. За което се заплаща допълнително. Възможно е в годината да им се наложи да отстраняват нередност само веднъж. За този период обаче входът е платил 720 лева.

На какво основание се вдига цената за поддръжка? На този въпрос нито един служител не отговаря./24rodopi

COMMENTS

WORDPRESS: 0