ВИДЕО: Проф. Андрей Чорбанов: Прекаралите Ковид са в пъти по-защитени от ваксинираните!

24rodopi.bg/Политика Кандидатите за народни представители от „Има такъв народ“ в Кърджали, начело с имунолога проф.д-р Андрей Чорбанов, показаха свое

24rodopi.bg/Политика

Кандидатите за народни представители от „Има такъв народ“ в Кърджали, начело с имунолога проф.д-р Андрей Чорбанов, показаха своето уважение към хората на първа линия в борбата с Ковид-19. Те дариха пет дръвчета на Многопрофилната болница в Кърджали, колкото са ковид отделенията, и заедно със завеждащите лекари ги посяха в зелената площ пред здравното заведение. Медиците получиха и по един пулсоксиметър и стетоскоп, нужни в ежедневната работа на медиците.

“Засаждането на дърво винаги е било начало на нещо добро. В тази връзка, нашата символика е да започнем нови неща, да променим всичко, което не ни харесва в държавата“, сподели проф.д-р Чорбанов по повод инициативата на ИТН.

В същото време не бе подмината темата със зелените сертификати и обхвата на тестовете за антитела в тях.

„Смятам, че нормите, които са заложени десетократно над протективната норма, са изключително завишени. Това предполага, че огромна част от хората, които всъщност са прекарали вируса и то с протективни нива на Т-клетки и антитела, ще излязат от зеления сертификат, защото нормално с времето тези нива да спаднат. Разбира се, ако направите същите тестове на ваксинираните, ще разберете, че и техните падат“, посочи имунологът.

Неговото лично убеждение:

“Аз лично продължавам да твърдя, че прекаралите заболяването са в много по-голяма степен защитени. Нещо повече, те са по-полезни за обществото, защото не разпространяват вируса. А са по-защитени, защото имунният отговор срещу пълния вирус с протичане на заболяването е много по-плътен, включени са много повече функции на имунната система и генерира много по-дълъг имунитет. Нещо, което бе доказано, че при ваксините не се случва, защото много по-меко се стимулира имунната система и имунитетът пада бързо. Затова се налагат и тези бустерни дози на няколко месеца“, обясни проф.Чорбанов.

Що се отнася до българската ваксина, научната част е приключила, ще се търси инвеститор за допълнителни клинични проучвания  и производство, твърди проф. Чорбанов, ръководител на екипа, разработил ваксината.

“Ние очакваме мнението на държавата по тази тема, защото, както сме обещали, ще подарим ноу – хау-то, ако го прави българската държава. В противен случай ще трябва да се обърнем към инвеститори. Всъщност, българската ваксина е принципно различна, със съвсем нова платформа, със съвсем нов механизъм на въвеждане на вирусни компоненти. Смятаме, че ще бъде много по-безвредна, без странични реакции и най-важното много по-ефективна, защото ние ще доставим на имунната система компоненти от целия вирус, а не само спайк-протеина, както е при останалите ваксини“, твърди проф.Чорбанов, което според него би гарантирало по-широк имунен отговор като диапазон, игнорирайки малките мутации, които правят някои от ваксините неефективни.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

COMMENTS

WORDPRESS: 0