ВИДЕО: Преди кампанията: Старите готови за избори, младият – „не ме интересува“

24rodopi.bg/TV/Политика Изборите отново тропат на вратата. Остават дни до поредната предизборна кампания, която този път ще бъде 2 в 1. Ще участват

24rodopi.bg/TV/Политика

Изборите отново тропат на вратата. Остават дни до поредната предизборна кампания, която този път ще бъде 2 в 1. Ще участват 22 партии и 7 коалиции в надпреварата на 47-мо Народно събрание и 24 кандидат-президентски двойки за „Дондуков“2. 

Кратка анкета в Кърджали по темата показва една добре позната картина – отговорност у по-възрастното поколение и недоверие от страна на по-младите.

„Ще следя кампанията, разбира се, и ще гласувам също така. Този път се надяваме да има правителство“, казва възрастен господин. На същото мнение са и две дами, които декларират „активно се интересуваме от случващото се в страната“.

„Да, ще следим кампанията, редовно го правим. Трети път на избори тази година, но пак ще отидем до урните. Винаги сме гласували и пак ще дадем своя глас. Този път дано бъде съставено правителство. Надяваме се най-накрая да се случи, защото това досега беше провал за всички политически партии. Разбира се, ще гласуваме и за президент“, допълват темата. 

„Ще следя кампанията и ще гласувам както за парламент, така и за президент“, казва отново  възрастен мъж.  

Един от анкетираните се оказва двоен гражданин, живеещ в Турция. Той е категоричен, че също ще гласува: „В Турция живея аз. Имам право да гласувам и ще направя това там“.

Единственият млад човек, пожелал да говори по темата, бе изключително лаконичен.

„Не се интересувам от кампанията, нито ще гласувам. Няма да гласувам-не!“, отсича категорично млада жена.

В средата на ноември ще стане ясно колко от хората ще упражнят своя вот. Ако анкетата е отражение до някаква степен на настроението на гражданите, избирателната активност ще се „помпи“ основно от онова поколение, което смята, че да гласуваш – има смисъл./24rodopi

COMMENTS

WORDPRESS: 0