ВИДЕО: Правнукът живее в Нидерландия, но чете български книжки!… Кои получиха приза „Читател на 2022-ра“ в Кърджали

24rodopi.bg/Регион За осма поредна година Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров“ в Кърджали открои най-четящите сред четящите, връчвайки отличието „Ч

24rodopi.bg/Регион

За осма поредна година Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров“ в Кърджали открои най-четящите сред четящите, връчвайки отличието „Читател на годината“ за 2022г . Това се случи на официална церемония в културната институция, а грамоти и подарък – книга на отличените връчи директорът на библиотеката Елисавета Кехайова.

Както вече 24rodopi.com писа, с 293 заети книги, призът при децата отиде при четвъртокласничката от ОУ “Максим Горки“ в с.Чифлик Бахар Емин. Тя е и миналогодишният носител на приза. „Бахар е нашата гордост, защото през няколко дни с нейните родители са тук, за да върнат прочетените книжки и да вземат нови“, каза Елисавета Кехайова.

„Четенето е най-голямото богатство, а книгите са най-безценното съкровище“, каза на свой ред 10-годишната Бахар, която нямаше търпение да отвори подаръка си – луксозна детска енциклопедия „История на България“ от 11 книжки.

„Читател на годината“ за 2022г. при възрастните стана 85-годишната Иванка Захариева, заела 192 книги в областта най-вече на художествената литература.

„От малка чета и продължавам да чета. По-голямо богатство от книгите няма. Те учат на всичко, обогатяват те. За това още от ранна детска възраст съм се старала да пробуждам интереса към книгите на своите три внучки, а сега и на пра-внука си, който живее в Холандия, но ходи в българско училище. Винаги подарявам книжки“, каза Иванка Захариева, която е пенсионер, но е била преподавател по руска и съветска литература.

Елисавета Кехайова благодари и на колегите си, за всеотдайността им. „Те ежедневно обслужват нашите читатели, провокират любопитството им и правят така, че хората да се връщат в библиотеката. За мен това е комплимент, като ръководител на институцията, защото получавам все повече добри отзиви от нашите съграждани и читатели“, каза директорът на библиотеката. Тя сподели също, че след Нова година читателите на Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров“ ще могат да открият нови заглавия, закупени по спечелен от библиотеката проект.

COMMENTS

WORDPRESS: 0