ВИДЕО: Посланието с кръста: Здраве и смирение, правете добро, защото…

24rodopi.bg/Общество „Здраве и смирение на всички хора. Да оценят всеки ден, защото всеки ден е дар от Господ. Да правят добро, защото портите на ада

24rodopi.bg/Общество

„Здраве и смирение на всички хора. Да оценят всеки ден, защото всеки ден е дар от Господ. Да правят добро, защото портите на ада са винаги широко отворени“.

Това послание отправи 29-годишният кърджалиец Петър Георгиев, който извади Богоявленския кръст от водите на река Арда. 36 млади момчета скочиха във Водното огледало на Йордановден, благословени от Пловдивския митрополит Николай.

Преди това владиката отслужи водосвет и освети бойните знамена на 68-ма бригада „Специални сили“.

„Българската църква винаги е била приятел на Българската армия. Освещаването на знамената е направено за първи път през 917 година преди битката при Ахелой. Затова българските Христолюбиви воини винаги побеждават. Българският войник не е атеист, защото атеистите за материалисти. Българският войник е вярващ и стои редом до Православната българска църква, която не спира да воюва за духовното“, обяви митрополит Николай.

 

Той хвърли Богоявленския кръст и в басейна, пълен с над 40 деца. 13-годишният Антоан Христов извади Светото разпятие и пожела здраве на всички.

На ритуала в манастирския комплекс „Свети Йоан Предтеча“ в Кърджали присъстваха кметовете на Кърджали и Пловдив – Хасан Азис и Здравко Димитров, както и областният председател на ГЕРБ Цвета Караянчева.

А скандал имаше и тази година – тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0