ВИДЕО: Операция „Коледа“ започна край елхата, продължава с приключенски парк в…

24rodopi.bg/Кърджали Кърджали даде старт на коледните и новогодишни тържества с една възродена традиция - коледен базар, хиляди светлини и още толк

24rodopi.bg/Кърджали

Кърджали даде старт на коледните и новогодишни тържества с една възродена традиция – коледен базар, хиляди светлини и още толкова хиляди детски усмивки. Петнайсет къщички, предлагащи различни продукти, отрано събраха малки и големи пред сградата на Общината. Тържеството започна с множество изпълнения на децата от Обединения детски комплекс в града.

Кметът Хасан Азис поздрави всички кърджалийци с настъпващите празници.

„Операция „Коледа“ в Кърджали приключи успешно и всички ние се радваме на всичко това, което виждаме тук. Духът на Коледа вече е в Кърджали! Тази година ще имаме още по-хубава и светеща елха. Тази година дядо Коледа изглежда по-красив и по-светещ, и Рудолф вече е тук, а също и шейната е в Кърджали“, каза кметът.

„Децата на Кърджали са слушали най-много, затова има още една изненада за тях, от утре до Коледа започва да се реализира специален подарък за тях-Детски приключенски парк „Простор“, съобщи Хасан Азис, а децата приеха изненадата с голямо въодушевление. Последваха още радостни възгласи след появата на белобрадия старец, който обяви: „Тръгнах от Лапландия с шейна и най-накрая пристигнах при вас деца – в Кърджали!“. 

След което всички заедно притаиха дъх и започнаха да отброяват, докато светлините на елхата не грейнаха. Всички погледи бяха вперени в нея и зарята, осветяваща небето.

Празникът продължи със снимки пред шейната, дядо Коледа и Ангелът на Кърджали.

Повече за Коледната атмосфера в Кърджали, вижте във видеорепортажа:

COMMENTS

WORDPRESS: 0