ВИДЕО: Лютви Местан: Няма нито едно доказателство, че не съм спрял на „Стоп“

ВИДЕО: Лютви Местан: Няма нито едно доказателство, че не съм спрял на „Стоп“

24rodopi.bg/Темата+ „Аз изпълних задължението си да спра на знак „Стоп“, като няма нито едно доказателство, че не съм сторил това. Свидетелите посочв

24rodopi.bg/Темата+

„Аз изпълних задължението си да спра на знак „Стоп“, като няма нито едно доказателство, че не съм сторил това. Свидетелите посочват, че са възприели моя автомобил в средата на платното за движение. Няма как, не е възможно да са видели моите действия на по-ранен етап“.

Това обяви пред съда Лютви Местан-един от обвиняемите за причиняване на смъртта на 6-месечно бебе при тежката катастрофа край Загорско.

Той за пореден път определи случващото се в съдебната зала като „тотална тенденциозност“, като не се взема „предвид всичко, което води до неговото оневиняване“.

Местан посочи, че не е определен правилно коефициентът на триене на асфалта, а с това и скоростта на движение на другия автомобил. Той допълни, че наличието на храсти допълнително са ограничавали видимостта му, а стоп-линията е била начертана два дни след произшествието.

Както вече писахме, делото „Местан-Ахмед“ отново бе отложено. Следващото заседание трябва да се проведе на 13 януари от 10,30 часа, реши Окръжният съд в Кърджали.

Петорната автотехническа експертиза не е готова, на заседанието във вторник не се явиха и вещи лица. Отсъстваше и бащата на загиналото дете, който е и обвиняем.

Лютви Местан поиска и събиране на още доказателства.

Припомняме, че инцидентът, при който загина 6-месечно дете, стана през април 2019 година на пътя Кърджали-„Маказа“. Автомобилите на Местан и семейство Ахмед се сблъскаха при опит политикът да се включи в движението от разклона за село Загорско.

Местан и Ахмед са обвинени в съпричиняване на смърт по непредпазливост.

COMMENTS

WORDPRESS: 0