ВИДЕО: Кирил Петков: 50 души си пълниха джобовете за сметка на народа, Пеевски стана бранд за корупция!

ВИДЕО: Кирил Петков: 50 души си пълниха джобовете за сметка на народа, Пеевски стана бранд за корупция!

24rodopi.bg/TV/Политика „И аз съм Петков, и съм роден в Канада, но вече живея тук. Искам да ви задам въпрос за горите. Ще спрете ли изсичането им и к

24rodopi.bg/TV/Политика

„И аз съм Петков, и съм роден в Канада, но вече живея тук. Искам да ви задам въпрос за горите. Ще спрете ли изсичането им и как ще ги поддържате чисти“.

С въпроса за опазването на природата, зададен от малкия кърджалиец, роден отвъд Атлантика, започна срещата на Кирил Петков и кандидатите за народни представители от „Продължаваме промяната“ в Кърджали.

Ето как отговори на въпросите на 24rodopi.com Кирил Петков:

-Двама успешни икономисти, които заложиха на най-успешния рали състезател в страната за водач на листата в Кърджали – Димитър Илиев. Колко е дълга за вас „пистата“ в Кърджали, смятате ли, че тя ще отведе мандат за „Продължаваме промяната“ в парламента от този регион?

-Аз съм много горд, че човек като Димитър се присъедини към нашите листи. Вярвам, че той като шампион на такова високо ниво знае какво е да вземаш бързи решения, да действаш адекватно в натоварени моменти, да има визия и кауза, за която да се бори.

-С темата „Пеевски и ББР“ предизвикахте гнева на ДПС, чувствате ли се в ролята на „Обществени врагове №1“ на Движението? Плюс ли е това?

-Когато след „Магнитски“, след „Пандора“, след КТБ, след като цяла България използва думата Пеевски като бранд за корупция, да го сложат водач на две листи, това е не само неадекватно политическо решение, това е една огромна обида към всички избиратели. Как може да си помислим да говорим за нулева корупция, когато такива хора се слагат в началото на листите? Ние изцяло заставаме срещу тяхното Движение и ако това ни коства тяхната негативна реакция, нека бъде така.

-Първите две точки от програмата ви са ударни – „Нулева корупция“ и „Спираме течовете на публични средства“. Как точно? Корупцията ли е най-голямото ненаказано зло в страната?

-Имахме едно интервю на друг наш водач – Николай Събев, който пита: „Къде са ми парите? Платил съм 200 млн. лв. данъци и питам къде са ми парите? Как мога да дарявам 200 000 лв. за апарати за кислород в болниците след като съм платил 200 млн. лв. данък?“. Корупцията звучи като някаква дума, която не носи пълния смисъл, който трябва да носи. Това са кражбите на публични средства, които вместо да ходят в болници, училища, икономическо развитие, отиват в джобовете на няколко човека, което за нас е възмутително. 50 души си пълнят джобовете и слагат под риск населението на цяла една държава.

-Какви са проблемите за региона след разговорите ви с хората? Как виждате развитието на Кърджали с погледа на предприемачи?

-Има някои реални проблеми, върху които веднага трябва да се фокусираме. Ето например околовръстното трябва да бъде направено. То всъщност е една бърза стъпка, която дори спасява животи, имайки предвид, че и катастрофите са се увеличили много, понеже и движението е много натоварено. Също така язовир „Люляково“. Само четири метра остават, за да се качи стената и тогава ще имаме 4 000 декара напояема площ. Има малки и бързи решения, върху които, ако се фокусираме, хората ще усетят, че промяната е дошла.

Ако трябва да си помечтаем как би изглеждал Кърджали през погледа на предприемач, трябва да обещаем, че община Кърджали ще стане община без корупция. Трябва да вкараме тук „Прозрачност без граници“. Знам, че ви звучи като мираж, но трябва да се случи, за да се чувстват инвеститорите стабилни.

-„Не променяме данъците“ и „Достоен живот за пенсионерите и уязвимите групи“ – точки от вашата програма, доколко са съвместими? Тоест как се дава на едните без да се вземе от другите?

-Имаме аномалия икономическа, която е най-големият проблем. Десни мерки, леви цели е възможно. Когато имаме едни откраднати 8 милиарда лева, като ги върнем обратно на хората, които са си ги платили, ще се даде възможност през следващите четири години да има резултат, без да трябва да се избира между социално подпомагане, свобода на бизнеса и незакачане на данъците.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

COMMENTS

WORDPRESS: 0