ВИДЕО: Доначисления и отстъпка: Опашки за плащане на данъците!

24rodopi.bg/КърджалиОт няколко дни пред сградата на „Местни данъци и такси“ в Кърджали се вие опашка от чакащи да платят доначисле

24rodopi.bg/КърджалиОт няколко дни пред сградата на „Местни данъци и такси“ в Кърджали се вие опашка от чакащи да платят доначислените налози. Съвестните данъкоплатци споделят, че са тук, за да се възползват от петте процента отстъпка и за да изпратят 2021-ва година без задължения. „Дойдох да си платя данъците. Доначислението ми е 54 лв. общо за недвижим имот и за колата. Тежко е, ама какво да правим, поне да се възползваме от отстъпката“, казва възрастен мъж, току-що платил начислението за двете години.

„Тук съм да си платя данъците. Сега ще видя като вляза вътре какво имам да плащам. Ще утежни бюджета, но няма как, така са решили. Сега ще си платим и край, поне да нямаме задължения за следващата година“, казва втори.

„Март месец платих, сега отново идвам да плащам. Някакво увеличение имало. Искам да видя, да проверя какво е и ако има евентуално нещо, да платя отново, за втори път“, споделя трети, също чакащ на опашката. 

Припомняме, че таксата за битови отпадъци и местните данъци в община Кърджали са доначислени за 2020 и 2021 г. Тези, които не ползват даден имот, се освобождават от такса битови отпадъци, след подаване на заявление до края на тази година.  Те подписват съгласие, общината да може да извършва проверка на изразходваното количество електроенергия и вода в имота и ако за посочената година надвишат 100 киловата електроенергия и 6 кубика вода, подлежат на заплащане на такса битови отпадъци в троен размер.

COMMENTS

WORDPRESS: 0