ВИДЕО: Даниел Делчев събира кметове и горски за проблема „Платихме, а дърва няма“

24rodopi.com/Регион Зимата е към края си, а в чернооченското село Лясково все още не са доставени дървата за огрев. В Каблешково едва половината от ж

24rodopi.com/Регион
Зимата е към края си, а в чернооченското село Лясково все още не са доставени дървата за огрев. В Каблешково едва половината от жителите са получили дървен материал…
Тези проблеми бяха споделени от селски кметове на първата изнесена приемна на областния управител, която се състоя в Черноочене. Пред Даниел Делчев местни управници споделиха, че няма доставки и в други населени места. Някои жители чакат заплатените от тях кубици дори от една календарна година.
Масовата практика пък е кметовете да вземат парите от съселяните си и да поръчват и заплащат дървата на фирмите. След това обаче започва забавянето.
„Ангажирах се да съдействам и съвсем скоро ще бъде организирана среща в Черноочене, на която да присъстват както кметовете на населени места, така и ръководителите на горските стопанства“, посочи за 24rodopi.com областният управител Даниел Делчев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0