ВИДЕО: 1000 монети за 1000 дупки! Кметът на Кран пак плаща винетката с килограми стотинки

24rodopi.com/Регион За втора поредна година кметът на кирковското село Кран Мустафа Хюсеин ще плати годишната си винетка с… килограми стотинки. Тов

24rodopi.com/Регион

За втора поредна година кметът на кирковското село Кран Мустафа Хюсеин ще плати годишната си винетка с… килограми стотинки. Това обяви самият местен управник, който вече е събрал близо 1000 монети от по десет стотинки. Действията му са в знак на протест за състоянието на пътя Пашинци – Кран- Маказа.

Припомняме, че същото той стори и точно преди година.

„От 10 години насам с колегите кметове от района  водим една битка с Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) заради окаяното състояние на третокласния републикански път Крумоврад-Маказа, отсечка Пашинци- Кран-Маказа.

Четири пъти бяха изпратени общи докладни и подписки към всички институции. Имаше и протести от страна на родителите и отделно от децата, които спряха да посещават училището за няколко поредни дни. След което имаше на места частични ремонти, които са крайно недостатъчни. Няма никакво съмнение, че на всеки се случва да събере една шепа или дори една торба жълти монети а после  се чуди какво да ги прави. Аз се сетих за един гражданин, който преди няколко години беше платил годишната си винетка с жълти стотинки в знак на протест срещу лошите пътища в България и аз го последвах“, обясни протестното си действие точно преди година кметът. Той определя като „офроуд път“ посочения пътен участък.

„От общо 17 км участък да са направени около 3 км. По 100 метра, по 100 метра, от време на време, и това е. Има 10 дупки, едната я кърпят и от там се сетих  – за  1000 дупки – 1000 монети“, каза пред екип на 24rodopi.com кметът на Кран, който в продължение на 10 години пише докладни за състоянието на пътя.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 2
  • comment-avatar

    Г-н Кмете само напрет със вас сме ……..

  • comment-avatar

    Къде е общинскияа Кмет .Шинаси Сюлюманов ….