Вежди Рашидов за Кирил Петков: Не може да си пиеш кафето в едното посолство, а другото да попържиш!

Вежди Рашидов за Кирил Петков: Не може да си пиеш кафето в едното посолство, а другото да попържиш!

24rodopi.bg/Политика „Щом Бойко Борисов е казал, че подкрепя Румен Петков за изгонването на руските диппомати, значи това е неговата позиция. Моята об

24rodopi.bg/Политика „Щом Бойко Борисов е казал, че подкрепя Румен Петков за изгонването на руските диппомати, значи това е неговата позиция. Моята обаче е малко по-различна, защото ме е страх от последствията. Не може да си пиеш кафето в едното посолство, а другото да попържиш“, коментира бившият министър на културата Вежди Рашидов по повод скандал с изгонването на 70 руски дипломати и служители на дипломатическите представителства на Москва у нас.

„ГЕРБ подкрепят решението на правителството за изгонването на 70 руски дипломати, колкото и дилетантско и аматьорско да е това решение от страна на Кирил Петков“, заяви вчера сутринта на брифинг в партийната централа Бойко Борисов.

Известният скулптор определя пред агенция „Пик“ решението на премиера в оставка за изгонване на дипломатите като аматьорско.

„Много отдавна Кирил Петков вкара България в ненужно тежка изолация. Ако няма доказателства за изгонването на руските дипломати, това ще е пореден страшен гаф за България. А страната ни вече е в тежка криза. Не е работа на едно пуделче да се пърчи на каракачанки“, коментира почетният гражданин на Кърджали.

По думите му всичко се трупа на сметката на българския народ, който го очаква тежка и дълга зима.

„Тези хора станаха за посмешище. Има зависимости – слугинството не е просперитет и не е национален интерес. Имахме едно правителство на слугинаж. Не може да си пиеш кафето в едно посолство, а другото да попържиш“, отбелязва още бившият депутат.

COMMENTS

WORDPRESS: 0