Вежди Рашидов: Спасяваме България! ДПС трябва да е във властта, Пеевски е бизнесмен

Вежди Рашидов: Спасяваме България! ДПС трябва да е във властта, Пеевски е бизнесмен

24rodopi.bg/Политика Почетният гражданин на Кърджали Вежди Рашидов е с коренно променено отношение към ДПС и Делян Пеевски. Скулпторът коментира в су

24rodopi.bg/Политика

Почетният гражданин на Кърджали Вежди Рашидов е с коренно променено отношение към ДПС и Делян Пеевски. Скулпторът коментира в сутрешния блок на бТВ прогнозите за бъдеща коалиция на ГЕРБ, ДПС и БСП.

“Защо не. Отдавна се клатят едни мантри за корупция за ДПС. Същото може да се каже и за ПП, след тяхното управление. Делян Пеевски е един бизнесмен, вече е строен, отслабнал е. Дошло е време да спасяваме българския народ, а не партиите“, каза бившият председател на парламента, за чието избиране помогнаха и гласовете на Движението.

Припомняме, че Рашидов сипеше обиди по адрес на Делян Пеевски и ДПС. Кърджалийските депесари пък не могат да му простят, че като министър културата в кабинета на Бойко Борисов Рашидов закри „турския театър“ в Кърджали, носещ името на покойната му майка, певицата Кадрие Лятифова. По-възрастните турци в Кърджалийско пък си спомнят, че Рашидов се подписал под декларацията в подкрепа на „Възродителния процес“.

Рашидов сипе похвали и по адрес на президента Румен Радев. “Президентът узря, за да управлява. Той стана по-мъдър, по-опитен и с по-ясни движения. Узряването е това, което те води напред. Той стана държавник“, каза Рашидов, който веднъж стана депутат от Кърджали от листата на ГЕРБ, но в последните парламенти влиза от Пловдив.

COMMENTS

WORDPRESS: 0