Вежди Рашидов: Една Галя от американското посолство в момента управлява държавата, тя ме махна от парламента

24rodopi.bg/Политика "Една Галя от американското посолство в момента управлява държавата, колкото и иронично да звучи. Звъннала е на герберите и ме е

24rodopi.bg/Политика

„Една Галя от американското посолство в момента управлява държавата, колкото и иронично да звучи. Звъннала е на герберите и ме е махнала от парламента. Отдавна исках да се оттегля от политиката”, коментира в сутрешния блок на бТВ Вежди Рашидов по повод отстраняването му от парламента и от ГЕРБ след скандалното му изказване във връзка със случая „Дебора” (Рашидовите думи в парламента: Всички ку*ви се събудиха да се сетят, че са изнасилени).

„Репликата ми в парламента не беше обидна. Това е професия – хора, които правят любов по интереси. Тя не беше отправена към българските жени и се извинявам, ако някой се е обидил. Не прави чест на журналиста, който го е уловил това“, каза почетният гражданин на Кърджали.

„Театрите на лидерите в парламента нямат край. Един спектакъл. Аз съм за това да има мир. Когато такива хора, които управляват държавата, се карат публично, това не е добре за обществото. То плаща фактурата на тези скандали. Като големи мъже, хубаво е да наведат глави и да се смирят. Това е по-полезно за нацията”, смята бившият културен министър.

И още: „Не мога да анализирам Делян Пеевски. Навремето бях голям критик. Сдобрихме се в парламента. Нямаме война с него. Той е прагматично и умно мислещ човек“.

По думите му, цитирани от novini.bg, сглобката е лошо сглобена.

COMMENTS

WORDPRESS: 0