Вежди Рашидов: Американските демократи хранят комунистическите синове, а ние от Кърджали какво да правим?

Вежди Рашидов: Американските демократи хранят комунистическите синове, а ние от Кърджали какво да правим?

24rodopi.bg/Политика „Овладяна е държавата. Ще бъда откровен, защото остават само откровенията, които мога да кажа. Нямам големи амбиции и интереси в

24rodopi.bg/Политика

„Овладяна е държавата. Ще бъда откровен, защото остават само откровенията, които мога да кажа. Нямам големи амбиции и интереси в политиката вече. Аз не харесвах комунистически синове да бъдат хранени от американските демократи. При мен дойде американската посланичка Марси Рийс. Позволих си да й направя забележка, защото тя беше в Управителния съвет на „Америка за България“, една фондация, на която Прокопиев плати три години да викат „Оставка“ под прозорците ми. Казах й да не разделя българската интелигенция на две. Държавата ни е прекалено малка за това. На Сорос хората, на колумниста във Виена до Прокопиев, са тежка номенклатура. А ние от Кърджали какво да правим?“, коментира пред агенция „Пик“ бившият министър на културата, бивш депутат и почетен гражданин на Кърджали Вежди Рашидов.

„Политиката е много сериозен занаят, касае съдбата на цяла нация. Не може неподготвени хора за управление да ги довеждаш от улицата. Улицата може да доведе само улично поведение“, отбелязва Рашидов.

„На Борисов са му казал, че беше грешка всички да се увличат по младите. Държавата се управлява не от млади, а от можещи хора“, подчертава известният скулптор.

COMMENTS

WORDPRESS: 0