„Вестникът на Борисов“: Обвиненията срещу бившия премиер – изнудвал Божков за 10% от печалбата на лотарията!

„Вестникът на Борисов“: Обвиненията срещу бившия премиер – изнудвал Божков за 10% от печалбата на лотарията!

24rodopi.bg/Темата+ Изнудване на обвинения в 19 престъпления Васил Божков за 10% процента от оборота на лотарията му. Това е обвинението срещу Бойко

24rodopi.bg/Темата+
Изнудване на обвинения в 19 престъпления Васил Божков за 10% процента от оборота на лотарията му. Това е обвинението срещу Бойко Борисов, по което лидерът на ГЕРБ и бивш премиер е задържан, пише „24 часа“, който през годините бе сочен за „вестника на Бойко Борисов“. Изданието, което вече се самопредлага на правителството, уточнява, че информацията е от „важен човек в МВР“.

Засега се разследва в период от 2014 г. насам, но не се изключва и той да бъде променен. Засега Борисов е задържан за 24 часа, но досъдебното производство е образувано именно за изнудване.

Разследва се и източване на средства от магистрала „Хемус“, както и склоняване на евросредства и пране на пари. По обвинението за изнудване Борисов може да получи от една до шест години затвор и глоба от 1000 до 3000 лева.

Както вече 24rodopi.bg писа, около 20.00 часа снощи спецполицаи влязоха в дома на Борисов в Банкя, а два часа той бе отведен с белезници. Задържани са още пиарката на Борисов и бившият финансов министър Владислав Горанов. Припомняме, че бизнесменът Васил Божков предостави на европейската прокуратура шокиращи разкрития за рекет от тримата в размер на 60 милиона лева.

COMMENTS

WORDPRESS: 0