Венци Стефанов настръхна: Позор! Анулирайте резултатите на отборите, излезли с юноши!

24rodopi.bg/Спорт „Позор! Позор! Позор! Не съм очаквал такова нещо. Призовавам Футболния съюз да анулира резултатите на отборите, които започнаха да

24rodopi.bg/Спорт

„Позор! Позор! Позор! Не съм очаквал такова нещо. Призовавам Футболния съюз да анулира резултатите на отборите, които започнаха да играят с юноши и резерви. Крути мерки! Това какво е?! Подигравка! Срамно е, откъдето и да го погледнеш. Отбори излизат с юноши, другите си взимат каквото им трябва, стана като на Женския пазар в София – дай ми, на ти“.

Това обяви президентът на „Славия“ Венци Стефанов, цитиран от спортал.бг по повод последните мачове от шампионата на Първа лига.

„Не е случайно, че УЕФА разследва три мача от елита, не е случайно. Затова казах – евала правя на Цветомир Найденов, човекът играе честно, отборът му всеки мач излиза за победа, така трябва да бъде. А не да гледаме циркове. Защитник на „Локомотив“ се наведе, за да може другият отбор да отбележи (бел.ред. визира се първия гол на „Арда“ срещу „Локо“). Това какво е? Младите момчета и резервите на „Левски“ се опънаха, но накрая тях ги опънаха. Трябва да се вземат мерки! Иначе това нещо може да стане рецидив в българския футбол. Догодина в някои мачове някой може да излезе на терена с част от женския отбор. Пускаш момичетата и каквото стане. Срам! Дори да не е записано като закон в наредбата, че нямаш право на такива комбинации със състава, има морален кодекс, има принципи на честността, които трябва да се спазват. Трябват хора с панталони и чест! Само тогава ще се оправи не само футболът, но и държавата. Затова БФС трябва да накаже тези отбори, които си позволяват да излизат с юноши. Разбирам да ги пускаш тези момчета през сезона, полека-лека плавно да трупат опит, тогава ще е друго, ще имат някакъв опит вече, но тук положението е друго. Нямам думи, срамно е! Превърнаха професионалния футбол в алъш-вериш. Наистина е позорно“, каза босът на столичния клуб.

Припомняме, че вчера „Ботев“ излезе на „Колежа“ с юношите си срещу „Арда“ и претърпя загуба с 0:3.

COMMENTS

WORDPRESS: 0