„Възраждане“ обяви премиера в оставка Кирил Петков за опасен за България, дават го на прокуратурата

„Възраждане“ обяви премиера в оставка Кирил Петков за опасен за България, дават го на прокуратурата

24rodopi.bg/Политика Партия "Възраждане" иска от прокуратурата да разследва премиера Кирил Петков.  Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на К

24rodopi.bg/Политика

Партия „Възраждане“ иска от прокуратурата да разследва премиера Кирил Петков.  Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на Костадин Костадинов.

Петков изправя България пред жестока външнополитическа криза и настояваме за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), каза още най-яростният критик на Тройната коалиция.

Изявлението бе направено след Председателския съвет по повод на ескалиралото напрежение с Русия заради изгонването на 70 дипломати и острата реакция на посолството у нас. „Министър-председателят е използвал структурите на държавната власт за своя лична политическа изгода. Утре (петък – б. р.) ще изготвим сигнал до прокуратурата, с което ще поискаме Кирил Петков да бъде незабавно разследван“, заяви  Костадинов.

Той изрази съмнения дали решението за изгонването на руски дипломати е суверенно решение или е продиктувано от американското посолството. Той припомни как през 1949 прекъсваме отношения със САЩ заради шпионски скандал. Сега се случва същото, опасява се лидерът на „Възраждане“. Премиерът е опасен за страната, каза той.

COMMENTS

WORDPRESS: 0