Важно за търговците! Заявление за къщичка на Коледния базар – до 18 ноември!

24rodopi.bg/Общество Коледният базар ще отвори врати в началото на декември за жителите и гостите на Кърджали. 15 дървени къщички с коледна украса ще

24rodopi.bg/Общество

Коледният базар ще отвори врати в началото на декември за жителите и гостите на Кърджали. 15 дървени къщички с коледна украса ще бъдат разположени на пространството срещу сградата на общината. Базарът беше възстановен  от общината след 30-годишно прекъсване миналата година. В дървените къщички местни производители и търговци  изложиха своята продукция – пчелни продукти, млечни изделия,коледни сладки,  различни сувенири, играчки, както и традиционното греяно вино и скара. Базарът тази година ще работи от началото на декември до 6 януари 2023 г. За да се  осигурят настроение и приятни емоции на посетителите, ще звучи подходяща музика.

В една от къщичките на коледния базар детските градини, училищата и социалните услуги в Кърджали ще могат да излагат свои ръчно изработени коледни изделия. Те ще се продават с благотворителна цел.

В останалите къщички, както и през миналата година,  каним местни производители и търговци да предложат продукти  и стоки с коледна тематика. Желаещите да се включат в Коледния базар трябва да подадат заявление  в Информационния център на общината до 18 ноември 2022г. За повече информация – тел.0361 67366.

COMMENTS

WORDPRESS: 0