Важно! На 18 март: Училище за родители на деца с атопичен дерматит!

Важно! На 18 март: Училище за родители на деца с атопичен дерматит!

24rodopi.bg/Общество МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски“ организира безплатно Училище за родители на деца с атопичен  дерматит. Инициативата ще се проведе на

24rodopi.bg/Общество

МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски“ организира безплатно Училище за родители на деца с атопичен  дерматит. Инициативата ще се проведе на 18 март, съобщиха от лечебното заведение.

В конферентната зала на Многопрофилната болница водещите дерматолози в България проф. Николай Цанков и доц. Жана Казанджиева ще изнесат лекции и ще проведат обучение на  деца и родители  за справяне  с атопичния дерматит.

Поканени са всички родители и младежи.

Срещата ще започне в 10 часа. Желаещите може да се запишат на телефон 036168484.

Атопичният дерматит е едно от най-често срещаните кожни заболявания, което се проявява през първите години  след раждането. Заболяването има променлив характер, протича с периоди на обостряне и затихване и се отразява върху качеството на живот при малките деца и техните родители. Изисква системни грижи и адекватно поведение и лечение на пристъпите.

Засяга от 18 до 25% от децата и от 3 до 10% от възрастните. Често се съчетава с други алергични болести като бронхиална астма и алергичен ринит. Около 45% от всички случаи на атопичен дерматит стартират през първите 6 месеца от живота на пациента. При 70% от децата се реализира непринудено превъзмогване на болестта преди тийнейджърска възраст. Епидемиологичните сведения показват, че честотата на състоянието се е увеличила през последните десетилетия в модерните общества.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0