Въвеждат в експлоатация 69-те жилища за бедни в Кърджали

24rodopi.com/Кърджали Община Кърджали приключва изпълнението на проекта за изграждане на 69 социални жилища, като предстои въвеждането им в експлоата

24rodopi.com/Кърджали
Община Кърджали приключва изпълнението на проекта за изграждане на 69 социални жилища, като предстои въвеждането им в експлоатация. В рамките на месец след като сградата отвори врати администрацията трябва да възложи предоставянето на услугата.
Това ще стане чрез експерти в дирекция „Хуманитарни дейности”, под ръководството и контрола на кмета, след като Общинският съвет гласува предложението на предстоящата сесия. Предстои да се утвърдят и вътрешни правила за настаняване в жилищата.
Припомняме, че жилищата се намират в сградата на бившите училищни общежития в квартал „Студен кладенец“, като те ще приютят социално слаби семейства. Ремонтът бе на стойност 2 170 000 лева. Той трябваше да приключи в края на 2020 година. Пандемията обаче удължи строителните дейности. Проблем бе и състоянието на сградата-тя бе буквално „оглозгана“-без водопроводната система, електрическа, всичко е било разграбено през годините.

COMMENTS

WORDPRESS: 0