Вътрешният министър: Очакваме голяма активност за купуване на гласове!

Вътрешният министър: Очакваме голяма активност за купуване на гласове!

„Работим по лица, които биха могли да попаднат в списъка „Магнитски“, този път действията ни ще са изпреварващи“, посочи Демерджиев 24rodopi.bg/Общ

„Работим по лица, които биха могли да попаднат в списъка „Магнитски“, този път действията ни ще са изпреварващи“, посочи Демерджиев


24rodopi.bg/Общество

На предстоящите избори се очаква по-голяма активност относно купуването на гласове. На 22-ри предстои национално съвещание с директорите на всички областни дирекции на МВР в страната, като основен акцент ще бъде борбата именно срещу този род престъпления.

Това обяви в Кърджали вътрешният министър Иван Демерджиев.

„Основната ни тема днес е годишният отчет на Областната дирекция. Предстои да дискутираме по него. След това ще обърнем внимание на мерките и действията с оглед предстоящите избори“, посочи той.

Шест от преписките за купуване на гласове на предишния вот вече са внесени в прокуратурата. По две все още се работи, допълни министърът.

Той коментира и втория списък с лица в „Магнитски“.

„Обобщени са всички данни и те ще бъдат внесени в съответните прокуратури. Събира се допълнителна информация за лица извън списъка и за такива, които биха могли да попаднат там в бъдеще. Този път действията ни ще бъдат изпреварващи“, коментира темата Иван Демерджиев.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0