Въпросите в Скалище: Защо сме първи по смъртност и последни по доходи?!

Въпросите в Скалище: Защо сме първи по смъртност и последни по доходи?!

„Сложни въпроси ни зададоха жителите на село Скалище. Питат и се чудят защо поскъпват цените на стоките и услугите, защо жизненият стандарт на другите

„Сложни въпроси ни зададоха жителите на село Скалище. Питат и се чудят защо поскъпват цените на стоките и услугите, защо жизненият стандарт на другите страни в ЕС се подобрява, а нашият се влошава? Защо България е на първо място по смъртност в ЕС, и на последно по доходи? Защо в последните 12 години никой не обърна внимание на ниските пенсии, на ниското обезщетение за майчинство, на мизерната минимална работна заплата? Защо младите, умни и активни българи емигрираха в търсене на стабилна работа и оставиха възрастните си роднини тук сами?

Това са все въпроси, които смущават ежедневието на хората по селата“, коментира след посещението си в селото кметът на Кърджали Хасан Азис.

„В съседното село Резбарци също коментирахме как виждаме изхода от множеството кризи в страната. Там след подмяната на ВиК-инсталацията ни остана да асфалтираме няколко улици, което ще стане до края на годината“, посочи Хасан Азис.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0