Важно! Гратисен период до понеделник за въвеждане на зелен сертификат! Първата доза „ще отваря врати“

Важно! Гратисен период до понеделник за въвеждане на зелен сертификат! Първата доза „ще отваря врати“

24rodopi.bg/Общество Здравните власти ще дадат гратисен период на бизнеса до понеделник, за да организира така работата си, че да отговаря на условия

24rodopi.bg/Общество

Здравните власти ще дадат гратисен период на бизнеса до понеделник, за да организира така работата си, че да отговаря на условията за работа с клиенти съгласно заповедта на министъра. „В разговор с нас те изложиха една молба да имат гратисен период, така че да могат да въведат съответно тези мерки в обектите, които управляват. От днес за утре им е трудно“, каза той, посочвайки, че разбират ситуацията.

Затова до понеделник при проверка от РЗИ при установяване на нарушения няма да има глоби, а само предписание. Освен това, за да не се чудят работниците къде да си направят тест, се предвижда безплатни тестове да бъдат осигурени за бизнеса.

Здравният министър Стойчо Кацаров съобщи, че с първа доза ще може да се ползва зелен сертификат. За преболедувалите COVID-19 срокът се удължава от 6 на 12 месеца.

Коригираните срокове ще важат само на територията на България, като се обмисля сертификатът да е с различна защита и различен QR код./24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0