Вадим 500 млн. евро за Украйна, а нямаме 20 лева за пенсионерите?!

24rodopi.bg/Коментари След 30 години план-график на нищетата, пенсионерите няма да получат добавки за Великден. Не са планирани подобни пари, правите

24rodopi.bg/Коментари

След 30 години план-график на нищетата, пенсионерите няма да получат добавки за Великден. Не са планирани подобни пари, правителството мълчи.

Какво казва експертът Мика Зайкова: „Имали сме тежки кризи, но пак възрастните хора са получавали бонуси. Затова си мисля, че в момента държавата няма пари. Пенсионерите у нас са 2 милиона и 214 хиляди. Ако им дадат поне 20 лв. за празника, това прави 4 милиона и половина. Може да се вземат пари от Сребърния фонд. Твърди се обаче, че в него има милиард и 30 милиона, но е възможно тази сума да е само на книга“.

В същото време шефът на НАТО обяви всяка държава-членка да задели по 500 млн. евро за Украйна. Защото войната трябва да продължи.

Вече харизахме милиарди за самолети на хартия, защо не и още? Пари за война все се намират.

Агнешкото в Гърция е 5,50 евро за килограм. У нас е 20 лева, а се очаква да скочи с още 3-5 лева.

Помнете тези цифри. Когато следващия път някой депутат ви рече от екрана, че заплатата от 15 000 лева отговаря на свършената от него работа. Впрочем трудовата седмица на народните представители започва във вторник и приключва в четвъртък. В петък е Парламентарният контрол пред празна зала, защото депутатите са по „регионите си на среща с избирателите, за да чуят проблемите“. Защото и подобна глупост помним.

Дали не наближава мигът, в който и пари за пенсии няма да има?!

На снимката: 1 април, пазарът в Солун

COMMENTS

WORDPRESS: 0