В Турция: Кълъчдароглу – 48,3%, Ердоган – 43,8%, Индже – 5,5%, задава се балотаж

В Турция: Кълъчдароглу – 48,3%, Ердоган – 43,8%, Индже – 5,5%, задава се балотаж

24rodopi.bg/Политика Кемал Кълъчдароглу изпреварва Реджеп Тайип Ердоган с 4,5%, расте подкрепата за приятеля на Кърджали Мухаррем Индже, Турция ще

24rodopi.bg/Политика

Кемал Кълъчдароглу изпреварва Реджеп Тайип Ердоган с 4,5%, расте подкрепата за приятеля на Кърджали Мухаррем Индже, Турция ще избере президент на втория тур.

Това са акцентите от усреднените стойности на 9 проучвания на общественото мнение в южната съседка, проведени през март.

48,3 на сто е подкрепата за кандидата на Националния алианс Кемал Кълъчдароглу, който е председател на опозиционната Републиканска народна партия, издигнатият от Народния алианс Ердоган получава 43,8 на сто от гласовете.

Председателят на Партията на родината Мухаррем Индже, който на предишните избори загуби от Ердоган, и който е посещавал няколко пъти Кърджали и региона, а по времето на партия ДОСТ дори на митинг в Могиляне призова управляващата партия в Турция да не се опитва да унищожи ДПС, е с растяща подкрепа и вече печели 5,5%. Четвърти в подреждането е Синан Оган от Алианс Ата.

Ако Турция не успее да избере президент на първия тур, гласувайки с повече от 50 процента за един от четиримата кандидати, балотажът между Кълъчдароглу и Ердоган ще се проведе на 28 юни.

Лидерът на момчилградчани Хасан Йозтюрк е водач на кандидатска листа за Меджлиса в „столицата на изселниците“ – четете тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0