В серия: В два поредни дни хващат един и същ дрогиран водач!

24rodopi.bg/Криминале Досъдебно производство за незаконно притежание на наркотично вещество и бързо производство за управление на автомобил след упот

24rodopi.bg/Криминале

Досъдебно производство за незаконно притежание на наркотично вещество и бързо производство за управление на автомобил след употреба на дрога са образувани в РУ-Кърджали, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 25 март около 18 часа полицейски служители извършили проверка на 30-годишен водач на “Опел“. Направеният тест за наркотици отчел положителен резултат за амфетамин и метаамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за анализ. При проверка на колата била намерено кристалообразно вещество, което при тестване реагирало на метаамфетамин. Дрогата и иззета и е на съхранение в РУ-Кърджали. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа, отнето му е свидетелството за правоуправление.

На следващия ден – 26 март, същият водач е бил установен от полицейски служители да шофира в условията на неправоспособност. При тестване за наркотици техническото средство отново отчело положителен резултат. Разследващи полицаи продължават работата по двата случая.

COMMENTS

WORDPRESS: 0