В ОДК боядисват 500 яйца за възрастни хора и социално слаби семейства

В ОДК боядисват 500 яйца за възрастни хора и социално слаби семейства

24rodopi.bg/Общество За поредна година Детски и младежки парламент и Общински детски комплекс Кърджали организират Благотворителна великденска инициа

24rodopi.bg/Общество

За поредна година Детски и младежки парламент и Общински детски комплекс Кърджали организират Благотворителна великденска инициатива „Великденска усмивка”. 500 дарени яйца ще боядисат на Велики четвъртък децата в ОДК. Традиционно като дарители се включват фирми от района за производство на яйца и козунаци. С по-голямата част от тях младежите ще подготвят великденски пакети, които в четвъртък ще раздават по адреси на самотни възрастни хора и деца от социално слаби семейства с пожелание за здраве и благополучие и с надеждата да има повече усмивки  за светлия християнски празник Възкресение Христово. Останалите яйца ще бъдат раздадени на децата на Великденския празник за участие в конкурса за най-здраво яйце.

Община Кърджали и Общински детски комплекс канят децата и техните родители на Великденски детски празник в неделя от 11.00 ч. в градинката пред църквата „Св.Георги Победоносец“. Празникът ще започне с благословията на отец Петър.

В програмата ще участват деца от клуб „Театър, творчество, изява“ и ДВГ „До Ре Ми“ към ОДК, Детска вокална фолклорна група към СУ „Й.Йовков“ и танцова формация „Тракийска младост“  при НЧ “Родопски фар“ кв.“Гледка“.

На празника  ще се проведе и конкурс за най-здраво великденско яйце.

COMMENTS

WORDPRESS: 0