В очакване на двама „нови кърджалийци“… Защо 21 април е важна дата за избора на кмет на града край Арда?!

24rodopi.bg/Политика Тръпнем в очакване дали до 21 април в Кърджали адресно ще се регистрират двама много важни функционери на партията. Това разкрив

24rodopi.bg/Политика

Тръпнем в очакване дали до 21 април в Кърджали адресно ще се регистрират двама много важни функционери на партията. Това разкрива пред 24rodopi.bg общински съветник в областния град.

„Ако някой от тези двамата до следващия петък се регистрира в Кърджали или в друго населено място в общината, той ще бъде един от фаворитите за кандидат за кмет на Кърджали от ДПС“, сподели съветникът.

Според него дори по време на предизборната кампания за парламентарните избори темата за местния вот наесен „давала повече живец на структурите“.

„Със сигурност ще има доста номинации, както винаги е било, но сред фаворитите за кандидати за кметския стол в Кърджали има лица, които са от други общини, в това число и със софийска адресна регистрация. За да се кандидатират, те трябва да живеят поне на книга в Кърджали шест месеца преди изборите“, каза още съветникът.

Освен настоящия кмет на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, той посочи още 6 имена, като сред тях са и важни партийни функционери, които участват в заседанията на Областния съвет на ДПС, както и депутати.

Очаква се местните избори да се проведат на 22 или 29 октомври.

„Право да бъдат избирани за общински съветници и кметове имат българските граждани, които са навършили 18 години към изборния ден включително, не са поставени под запрещение, не изтърпяват наказание лишаване от свобода и са живели най-малко през последните 6 месеца в съответното населено място“, гласи чл. 397. (1) от Изборния кодекс.

Коя известна дама ще представи стратегия „Можем ли да спечелим изборите за кмет в Кърджали и как да стане това?“ – четете по-късно само в 24rodopi.bg

COMMENTS

WORDPRESS: 0