В НС №49: Кой ще е по-мъж – ПП-ДБ-ата или „принуденият“ Борисов?! Кабинетът – нещо като турска сграда в земетръсен район

24rodopi.bg/Коментари/Политика Харесвана или не, позицията на „Продължаваме промяната – Демократична България“ е принципна. Хората достойно си пазят

24rodopi.bg/Коментари/Политика

Харесвана или не, позицията на „Продължаваме промяната – Демократична България“ е принципна. Хората достойно си пазят коалицията с категоричността, че правителство с мандата или участието на ГЕРБ няма да подкрепят.

Ха са се гушнали с Бойко Борисов, ха са поели надолу с есенен хоризонт „нещо средно от паденията на Царя и Слави Трифонов“.

Прегръдка с Борисов, а не с ГЕРБ, защото депутатите от ГЕРБ просто са функцията на сметките бойкоборисови.

А самият Бойко Борисов просто иска да разпределя порциите. Целта му е само баницата. Иначе как да си обясним поведението му, когато най-важното нещо за България е актуализацията на бюджета.

Или правим правителство с ПП-ДБ и внасяме наш бюджет, или няма да подкрепим бюджета на служебното правителство!?

Алъш-вериш по ББ.

И вчера Борисов отсече – правителство само с ПП-ДБ.

Между лоши другарчета, пък били те и евроатлантичеки, как може да се създаде устойчиво правителство?! Никак. Всъщност, може, но ще е като турска кооперация в земетръсен район, като секс на плажа пред камерите на десетки смартфони на лентяйстващи сеирджии, като опит да създадеш маслинова градина в Банкя, като… Т.е., с видими резултати – смях, срам, провал!

Какво да каже за останалите в откриващия се днес 49-и парламент. ДПС, БСП, ИТН и „Възраждане“ са само пълнеж, според тактиката на Борисов. Нещо като олимпийски участници, които днес ще се напъват, а в очите на ББ са само фигуранти, при нужда – сметки..

Сякаш единствената интрига остава за втория мандат. Може ли еволюцията „Магнитски“ при Бойко Борисов да донесе кабинет „Промяната“ предлага, бойкоборисовите хора гласуват“.

Естествено, че може. И двете формации печелят точки пред господарите. Пред американците втвърдяват евроатлантическата позиция. „Гласуваме за политики, не за вас“, ще бъде знамето на мнозинството. Това няма да се хареса особено на ДПС, защото оставя в долапа така лелеяния „експертен кабинет“. Но това е проблем, в чието дъно стои „40+“ надеждата за мандати на Движението.

Друго много интересно е депутатстването на Бойко Борисов. И онова изтървано изречение „Принудиха ме“. Работата е много сериозна. Егото е преглътнато по „принудителен начин“. Челният сблъсък в пленарната зала е в кърпа вързан. Следете диалозите. Те ще издадат всичко. Както и гласуването.

COMMENTS

WORDPRESS: 0