В новия кабинет: 8 министри от „Промяната“, БСП с 4 места, ИТН – 3, ДБ -2

В новия кабинет: 8 министри от „Промяната“, БСП с 4 места, ИТН – 3, ДБ -2

24rodopi.com/Политика Разпределението на министерските постове в следващия кабинет ще е по формула - според тежестта на всяка една от партиите в след

24rodopi.com/Политика
Разпределението на министерските постове в следващия кабинет ще е по формула – според тежестта на всяка една от партиите в следващото Народно събрание.
Това е новината от първия ден на стартиралите преговори за структурата на новото правителство.
„Това, което ние се интересувахме и сме съгласни, „Продължаваме промяната“ ще има 8 министерски кресла, БСП – 4, „Има такъв народ“ – 3, „Демократична България“ – 2. След това партиите ще трябва да предложат хора за конкретните постове“, заяви в ефира на БНТ Румен Гечев от БСП.
Според него разпределението е съгласувано на първия разговор с първата политическа сила „Продължаваме промяната“, а в разговорите си с останалите партии той не е чул възражения.
„Беше обсъждана структурата на кабинета, тежестта на отделните партии, начинът за формиране на кабинета – изборът от всяка партия, обсъждането на качествата на кандидатите. След като се формира коалиционното споразумение ще бъдат обсъдени и конкретните постове“, твърди Румен Гечев. Социалистът не посочва имена на спрягани за министерски постове.
Ще има ли кърджалийци в изпълнителната власт? Кои имат шансове? Четете във вторник в 24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0