В Клуба на богатите: Не сваля маската от страх, не хвърля торбичката от „охолство“

В Клуба на богатите: Не сваля маската от страх, не хвърля торбичката от „охолство“

24rodopi.bg/Общество Треперещ старец, осланящ се единствено на бастуна си. Изчаква търпеливо всички автомобили, за да прекоси улицата. С маска на лиц

24rodopi.bg/Общество

Треперещ старец, осланящ се единствено на бастуна си. Изчаква търпеливо всички автомобили, за да прекоси улицата. С маска на лицето, носещ голяма торба с боклук. Бавно стига до контейнера и изхвърля отпадъците. Изпуска обаче торбичката. Започва да ровичка, едва-едва, с ръце, за да я вземе, опипвайки останалите нечистотии в кофата за смет. Изтръсква я и бавно я сгъва, за да я ползва и друг път. Скъпа му е. Пести от всичко…

Човекът е сам, на улицата. Диша тежко, дълбоко. Личи от хлътването на маската. Две години облъчване из всички медии за опасността от коронавирус. За уязвимите групи. Свали маската, сложи маската. И сега тя вече е част от лицата на уплашените старци.

От повече от 30 години върви другото облъчване. За цивилизационния избор, за Клуба на богатите, за прекрасния нов свят. Като из редовете на Олдъс Хъксли.

И от три десетилетия живеем в утопията на разбогателите се. Които вот след вот обясняват как ще спасяват държавата и всичко ще стане още по-прекрасно.

А човекът дори не е готов да се раздели със старата торбичка. Защото за нова ще трябва да доплати в магазина…

Прекрасният нов свят на телевизионно-партийната утопия.

COMMENTS

WORDPRESS: 0