В Кирково: Бойко Борисов насочи гнева си към Рашков, прати селям на изселниците и… „газ“ да хване мача на „Челси“ (видео)

24rodopi.com/Политика Бойко Борисов прати селям (поздрави) на изселниците в Турция и от центъра на Кирково изрази надежда пак да се видят. След въпро

24rodopi.com/Политика
Бойко Борисов прати селям (поздрави) на изселниците в Турция и от центъра на Кирково изрази надежда пак да се видят. След въпрос на 24rodopi.com, бившият премиер отбеляза, че диалогът му с турския президент Реджеп Тайип Ердоган продължава да е приятелски.
Това бяха от малкото нови неща, които остават след всяка обществена или медийна изява на лидера на най-голямата опозиционна сила у нас в последните месеци у нас.
За първи път пред активисти на ГЕРБ Борисов демонстрира и нова походка а ла „внимавам да не падна, че е заледено“. За да стигне от колата си до посрещачите – областния координатор Цвета Караянчева и тримата мъже, които бяха задържани м. г. за купуване на гласове, но оправдани от съда, Борисов трябваше да мине по заледена улица.
Ново бе и сравнението му „Кирково`юли 2021“ и „България`1944“.
„Така ме разстрои това, което чух. Ако не знаехте, че сме 2021 г., директно се пренасяме към 1944-та, затворите и арестите. Моят дядо, по същия начин – партията на Рашков, сега припозната от Кирил Петков, защото риториката му е същата. Чак като станах главен секретар, успях да намеря смъртния акт на дядо ми, на който пишеше „починал от червен вятър“.
Братя мои, точно това е било 1944 година, така са влизали в къщите и са извличали хората.
Тея ходят в Брюксел да говорят за корупция, за реформа в съдебна система, тея точно… Рашков ли си, къв си там, не ти ли е мъчно, бе? Тези хора с по 3 байпаса да ги държите по арестите, докато фалшифицирате изборите в София“, изля гнева си по адрес на вътрешния министър Бойко Рашков гостът в препълнената зала с активисти на ГЕРБ от 7-те кърджалийски общини.
„Много пъти съм казал, че Христо Иванов и неговата компания ги интересуват само постове. Ако искаш промени в Конституцията ти трябват 2/3. Коалицията няма това мнозинство, тоест ние, ”Възраждане” или ДПС трябва да ги подкрепи. Те нямат разговори с нас, а искат комисия, за да бъде Христо Иванов председател“, каза още Борисов.
Традиционно той коментира и скандалите около изграждането на магистрала „Хемус“.
„Питали Цвета демонстрация ли ще правим или ще влизаме в Общината, а ние искахме да обясним как лъжат за „Хемус“. Осем месеца лъжи. Ако е прав техният вътрешен министър, премиер и финансов министър, че това е грабежът на века, значи той продължава втори месец с други изпълнители“, отбеляза Борисов.
На тръгване от Кирково, той сподели, че бърза, за да хване мача на „Челси“, който по-късно бе на път сензационно да отпадне от битката за ФА Къп. Лондончани губеха в резултата на своя „Стамфорд Бридж“ и имаха нужда от продължения, за да стигнат до пълен обрат с 2:1 срещу третодивизионния „Плимут Аргайл“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0