В Езиковата направиха кавър на „Let it be“, включиха кавал и гайда

В Езиковата направиха кавър на „Let it be“, включиха кавал и гайда

Стогодишната гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали за поредна година се включва в музикално – песенния конкурс на Асоциацията на Кеймбридж училищата в Бъ

Стогодишната гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали за поредна година се включва в музикално – песенния конкурс на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. В резултат на дългогодишните усилия и професионализма на преподавателите по английски език и техните винаги жадни за знания ученици, гимназията остава доказан лидер сред училищата, членове на Асоциацията в Източните Родопи.

Тази година участниците от клуб „Музика“, с ръководител Любен Полихронов, избраха да представят училището с песента на гениалните „Бийтълс“ –  “Let it be”. Списание „Rolling Stone” я включва на 20-то място сред 500-те песни на всички времена и на осмо място в списъка от 100-те най-добри композиции на The Beatles.

В изпълнение на училищния оркестър вечният хит прозвуча в нов аранжимент. Електрическа и бас китара, пиано и барабани са инструментите, които могат да бъдат чути както в повечето поп и рок песни, така и във варианта на талантливите „ботевци“. Различното в аранжимента е решението да се добавят типичните за родопския край кавал и гайда, изпълненение на устна хармоника и партия на училищния фанфарен оркестър.

24rodopi.bg

COMMENTS

WORDPRESS: 0