В деня за размисъл: Съветници от Фейсбук, пътници като Денков… и едно фото „Виж как стават нещата“

24rodopi.bg/Общество/Коментари Какво е Денят за размисъл? Демократична забрана за политическа агитация ден преди изборите. Но и нещо като шлифер, к

24rodopi.bg/Общество/Коментари

Какво е Денят за размисъл?

Демократична забрана за политическа агитация ден преди изборите.

Но и нещо като шлифер, който крие голотии. Крие голата истина за изборите, а тя е, че добрите изборджии работят яко и в деня за размисъл, и в самия изборен ден.

Денят за размисъл е за такива като армията мераклии за общински съветници, че даже и за кметове, които в продължение на месец правеха виртуална кампания – в интернет, далеч от живи избиратели. Денят за размисъл за тях е ден за молитва – ха дано този път поне вотът се проведе във Фейсбук!?

Някой би реагирал, добре бе, отворковци, как се прави предизборна кампания!? Вижте как, горе на снимката.

В деня за размисъл свободно и демократично можем да гадаем кога ще си тръгне акад. Николай Денков и министрите му. Че Денков е „пътник“, е ясно, след вчерашния мегаскандал. Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) обвини зам.-министъра на електронното управление Михаил Стойнов в манипулация на машините за гласуване на изборите. От доклада на ДАНС става ясно, че два дни, след като ЦИК направи публично генериране на т.нар. хеш код, който е един от ключовете за защита на машините, зам.-министърът на електронното управление Михаил Стойнов влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си, сваля информацията на флашка.

Как стават шашмите ли? Гласуват нашите мургави приятели от периферния квартал за Х с натискане на бутона, машината му връща листчето с вот за У. И понеже има проблем с четенето, пуска в урната „вота на машината“, а не своя.

COMMENTS

WORDPRESS: 0